top of page
5.jpg

5.jpg

Informatii despre miere

 

Acest aliment-medicament poate fi cumparat sau obtinut in propria gospodarie, daca detii stupi de albine. Insa cea mai la indemana metoda este achizitionarea ei de la magazine sau de la producatorii de miere.

1) Atunci cand cumperi mierea, ar fi mai bine sa cauti producatori de miere, care ti-o pot oferi pe sortimente (poliflora, de tei, de salcam etc.). Achizitionarea ei din magazin iti poate lasa suspiciunea ca nu este “curata”, altfel spus ca in prepararea ei s-au folosit zahar din comert si apa. Aceasta metoda, de a “inmulti” mierea, este una care ti-ar putea aduce surprize neplacute, mai ales daca folosesti mierea si in scopuri medicale.

2) Poti testa mierea daca este naturala printr-un exercitiu simplu: pune o lingura de miere intr-un vas cu apa transparent. Daca mierea este naturala, ea nu se va dizolva decat dupa ce amesteci tu in vas, insa daca are in ea si alte elemente, precum zaharul sau siropul de zahar cu apa, acesta se va dizolva iar acest proces va putea fi observat privind modul in care cade mierea. 

3) Una dintre cele mai importante conditii de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi acest aliment este aspectul ei. Mierea trebuie sa fie clara, in ciuda vascozitatii sale insa daca ai cumparat-o de la un producator de miere, se poate sa intalnesti si mici fragmente deschise la culoare, care iti vor arata faptul ca nu a fost foarte bine filtrata. Nu te speria, aceste mici fragmente sunt particule de ceara de stup si polen depus de albina.

4) Pentru a pastra mierea pentru cat mai mult timp intr-o stare cat mai buna, depoziteaz-o intr-un loc racoros si ferit de lumina, intr-un vas bine inchis ermetic, astfel ca aerul sau alte substante sa nu poata intra in interior. Nu este necesar sa pui mierea la frigider, ea nu se strica, ci ar putea sa se cristalizeze, din cauza temperaturii iar procesul de decristalizare cere timp.

5) Nu depozita mierea in vase din metal sau lemn pentru ca acest aliment are proprietatea de a interactiona cu materialul din care este facut vasul in care se afla. Daca in cazul vaselor din lemn, rezultatul final ar putea fi o aroma cauzata de lemnul din care este facut vasul, in ce priveste vasele din metal, gustul nu va fi nicidecum unul placut. Poti alege insa vasele din sticla si din ceramica.

 

 

CĂTINA CU MIERE

 

 Cătina cu miere este un foarte puternic energizant, iar câteva lingurițe de dimineață nu numai că vă ajută digestia și tranzitul intestinal, ci vă umple cu energie pentru întreaga zi. Cătina cu miere se prepară fie din pulberea pe care o găsim în plafare, dar cel mai recomandat este să folosiți fructele proaspete. Se spală fructele de cătină foarte bine, se usucă și se pun într-un borcan mare de 800 de grame până se umple trei sferturi. Borcanul se umple cu miere de albine polifloră și timp de o săptămână se lasă la macerat. Puteți consuma câte trei linguri pe zi, iar copiii o linguriță. Acest amestec stimulează imunitatea, crește pofta de mâncare, curăță pielea și aduce aportul zilnic de vitamine și minerale.

 

 

Mierea, cea mai buna masca pentru fata

 

Mierea face miracole pentru tenul tau, nutrientii si antioxidantii facandu-ti pielea catifelata si hidratand-o. A fost folosita pentru frumusete de secole, chiar si Cleopatra paria pe acest produs. Diane Irons, autoarea cartii "Cele mai bine pastrate secrete ale frumusetii" recomanda o masca obtinuta din combinarea mierii cu piureul de banane, arata eHow. Mierea in stare pura reprezinta un tratament excelent pentru acnee, datorita continutului de potasiu, acesta distrugand bacteriile. Nu manca bananele, fa-ti din ele o masca faciala minune!...

 

Mierea de albine si scortisoara, leac impotriva imbatranirii

 

Calitatile exceptionale ale mierii de albine, ca medicament si aliment, sunt cunoscute inca din antichitate. Mierea este unul din cele mai complete alimente, se asimileaza usor ajutand astfel, la reglarea functiilor organismului. Scortisoara, unul din cele mai vandute condimente din lume, este folosita, datorita proprietatilor sale terapeutice, de mai bine de 4.000 de ani ca remediu impotriva frigului, a crampelor musculare, a disconfortului creat de gripa si raceli, a indigestiei, inapetentei, durerilor de articulatii...

 

 

Datorită compoziţiei sale, mierea naturală posedă calităţi dietetice şi terapeutice care au făcut ca acest produs să fie folosit pentru tratamente încă din preistorie. Mierea poate vindeca diverse afecţiuni, de la simple dureri în gât până la infecţii şi boli de inimă. S[ vedem, însă, care sunt acele tratamente naturiste cu miere de albine.

 

Afecţiunile cardiace 

 

Problemele cardiace pot fi ameliorate cu ajutorul unor tratamente naturiste cu miere de albine. Pentru a obţine rezultate pozitive la acest capitol, este indicat să mâncaţi trei linguriţe de miere de albine din tei sau salcâm. De asemenea se recomandă să mestecaţi un amestec de miere, ceară şi propolis asemănător gumei, cu un puternic rol de lubrificator al vaselor sangvine, dar care ajută şi la optimizarea funcţionării cordului. În combinaţie cu lăptişorul de matcă, mierea de albine are şi funcţii vasodilatatoare.

Tratamente naturiste cu miere de albine- Afecţiunile hepatice

 

Pentru regenerarea celulelor hepatice se foloseşte o combinaţie de sirop de rostopască şi miere de albine. În seara dinaintea tratamentului se pune la fiert un litru de apă şi după ce dă de câteva ori în clocot, se adaugă cinci grame de rostopască mărunţită. Apoi se acoperă vasul cu un capac şi se aşează la cald până a doua zi dimineaţă când se strecoară şi se adaugă 200 de grame de miere de albine. După ce mierea se dizolvă în totalitate, amestecul se pune într-o sticla şi se ia câte o lingură la intervale de câte o oră, de zece ori pe zi. Atenţie! Puteţi repeta această practică doar după şase luni de la precedentul tratament.

Tratamente naturiste cu miere de albine – Insomnia

 

În cazul în care suferiţi de insomnie, leacul îl reprezintă un tratament naturist cu miere de albine şi ceapă. Daţi pe răzătoare 100 de grame de ceapă pe care apoi le fierbeţi 15 minute la foc mic, într-un vas acoperit. După ce se răceşte puţin, strecuraţi rezultatul, iar la lichidul obţinut adăugaţi 50 de grame de miere. Omogenizaţi bine amestecul, după care îl beţi cât încă este călduţ, înainte de culcare. Repetaţi tratamentul până când scăpaţi de problemă

Tratamente naturiste cu miere de albine – Constipaţia

 

În cazul constipaţiei, înaintea începerii unui tratament naturist cu miere de albine, trebuie să vă schimbaţi alimentaţia. Renunţaţi la mezeluri, prăjeli, conserve, pâine albă, zahăr, cafea sau brânzeturi fermentate. După ce aţi făcut acest pas, începeţi să beţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar de apă stătută cel puţin 24 de ore, apoi mâncaţi un amestec de măr ras cu miere de albine şi tărâţe. 

Tratamente naturiste cu miere de albine – Contraindicaţii

 

În caz de diabet sau de obezitate mierea nu se administrează decât sub o atentă observaţie şi îndrumare deoarece creşte brusc glicemia. În cazul tratamentelor se va utiliza în cantităţi mici care se iau treptat, cu linguriţa. Pentru copii mai mici de un an există o contraindicaţie, mai mult sau mai puţin justificată, în ceea ce priveşte consumul de miere de albine. De asemenea, există persoane care manifestă intoleranţă sau alergie la miere, motiv pentru care este indicat să verificaţi dacă faceţi parte din această categorie înainte să începeţi un tratament naturist cu miere de albine.

© 2023 by LORENZI. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • youtube-square
bottom of page